Преместване с куче в новия дом

Разберете как да осъществите предстоящото преместване с куче чрез няколко стъпки.

Разгледайте напълно разработената услуга на Хамалко – Преместване на дома.

Бъдете готови за това предизвикателство, ако искате да запазите здрав дивана в новия дом след голямото преместване с куче! Всички знаем, че драстичната промяна не се харесва на най-добрия приятел на човека. Колкото и уравновесен да е Вашият любимец, определено би му повлияло преместване на дома, но тази част няма как да се избегне. 

Дори и кучетата с благ характер могат да Ви създадат неприятности след (или по време на) преместване на дома. В много случаи това се изразява с накъсани възглавници, опропастени нови кецове, ходене по голяма и малка нужда в хола или нежелание да се хранят. Във всеки случай трябва да се постараете да минимизирате безпокойството на кучето доколкото е възможно. Все пак, ако Вашият любимец е щастлив и спокоен – това важи и за стопанина му!

Ето няколко изпитани указания които ще са Ви от полза:

Предварителен оглед на новата територия

преместване с куче 1 нова територия

Преди същественото преместване с куче, отделете време, за да се разходите до новото жилище с домашния любимец. Направете обиколка в квартала, така кучето ще свикне по-лесно с новата среда, звуците, новите съседски животни и миризмите. Влезте в празния апартамент и го оставете да разгледа обстановката. За награда, може да дадете лакомство – по този начин кучето ще асоциира това място с приятно изживяване.

Опаковане на багажа

преместване с куче опаковане 2

Когато опаковате домашните си принадлежности и вещи обръщайте внимание на кучето. Дайте му да подуши новите кашони и опаковъчна хартия. По този начин кучето е запознато с въпросните предмети и няма от какво да се притеснява. Не прибирайте неговите неща до последно. Дори и повечето предмети в дома Ви да са опаковани и изместени, най-добре е да оставите купичките, леглото и играчките на животното докато не дойде ред за преместване на кучето. Така, то ще се чувства значително по-комфортно, виждайки, че любимите му неща са около него.

Комплект за нощувка

комплект за преместване 3

Пригответе всички кучешки приспособления когато дойде време за преместване на животното. Като използвате отделна торба или кашонче, сложете нужната храна, играчки, лекарства, награди, любимо одеяло и т.н.т. Ще са нужни за следващите няколко дни през които ще разопаковате останалия багаж. Докато го правите, кучето Ви ще си има всичко необходимо, за да се чувства добре.

Многократни и дълги разходки

разходки 4

Неотложна част от процеса на приспособяване на домашния любимец са дългите и изморителни разходки в квартала. Целта е кучето да се измори от бягане и разхождане и да изразходи цялата си енергия. После ще имате едно спокойно и доволно куче на което няма да му се занимава да прави бели вкъщи докато Вие сте на работа. 

Обособено място за кучето

място за кучето 5

Паметното преместване с куче в новия апартамент е минало и сте готови за разпределяне на нещата. Преди да започнете с продължителното подреждане има още нещо което трябва да предприемете. Решете къде е най удачно да установите мястото за отдих на кучето. Препоръчително, това място не трябва да е близо до врата или пътека по която се минава постоянно. Сложете кучешко легло, купичките и играчките на животното там – то веднага ще усети, че кътчето е направено за него.

Обратно към обичайната рутина

преместване с куче рутина 6

Кучетата обичат рутината и познатото. Тъй като сте на ново място, по този начин показвате, че не всичко се е променило. Животното ще се чувства сигурно и спокойно, ако се храни в точния час за хранене и излиза на разходка по определено време. Много бързо ще се възстанови нормалното държание, ако се върне към обичайния си график възможно най-скоро.

Преместване на дома : Изберете Хамалко за извършване на тежката работа по преместването!